Sähkö- ja automaatiotekniikan koulutus | insinööri | monimuotototeutus
Sähkö- ja automaatiotekniikan insinöörinä (AMK) osaat suunnitella, kehittää ja toteuttaa uusia sähköistykseen ja automaatioon liittyviä järjestelmiä ja ratkaisuja esimerkiksi teollisuuden, liikenteen, asumisen ja kotitalouksien tarpeisiin.
Voit työskennellä esimerkiksi tuotanto-, energia- tai huoltoalan yrityksessä. Alan insinöörejä toimii myös suunnittelutehtävissä ja teknisen myynnin tehtävissä. Ammattinimikkeesi voi olla vaikkapa automaatioinsinööri, sähköinsinööri, suunnitteluinsinööri, tuotantoinsinööri, automaatiosuunnittelija, ohjelmistosuunnittelija, sähkösuunnittelija tai sähkötöiden johtaja.
Sähkö- ja automaatiotekniikan koulutuksen sisältö
Sähkö- ja automaatiotekniikan opintojen laajuus on 240 opintopistettä. Opinnot kestävät noin neljä vuotta ja johtavat insinööri (AMK) -tutkintoon. Valmistuttuasi sähkö- ja automaatiotekniikan insinööriksi (AMK) voit hakea sähköturvallisuuslain mukaista S2-sähköpätevyyttä muiden laissa pätevyyteen määriteltyjen vaatimusten täyttyessä.
Sähkö- ja automaatiotekniikan insinöörin (AMK) osaaminen koostuu useasta osa-alueesta:
- Sähkö- ja automaatiotekninen perusosaaminen sisältää mittaustekniikkaa, sähkö- ja automaatioalan tieto- ja ohjelmistotekniikkaa, matemaattisia menetelmiä, fysiikkaa ja elektroniikkaa.
- Suunnitteluosaaminen sisältää suunnitteluprosesseja, -menetelmiä ja -työkaluja, simulointimenetelmiä, laitteiden ja komponenttien mitoitusta ja valintaa, dokumenttien laatimista, standardien soveltamista sekä laatujärjestelmiä ja elinkaariajattelua.
- Sähkö- ja laiteturvallisuuden osaaminen sisältää keskeisiä sähkö- ja laiteturvallisuuteen liittyviä lakeja, määräyksiä ja standardeja.
- Yritys- ja tuotantotalouden osaaminen sisältää projektitoimintaa, johtamista, yrittäjyyttä, markkinointia ja kunnossapitoa.
- Sovellusosaaminen sisältää sähkö- ja sähköenergiajärjestelmiä, kiinteistöautomaatiota, prosessiautomaatiota, tuotantoautomaatiota, robotiikkaa, konenäköä ja tekniikan soveltamista uusille käyttöalueille.
- Prosessi-, laite- ja järjestelmäosaaminen sisältää tärkeimmät sähkön tuotantotavat ja, kuten laitteistot, yleisimmät tuotantoprosessit ja -koneet, niissä käytettävät anturit, lähettimet ja toimilaitteet sekä ohjaus- ja säätöjärjestelmät.
Koulutuksen toteutus
Monimuotototeutuksessa opiskelu on itsenäistä ja omatoimista. Itsenäistä opiskelua tuetaan kontaktiopetuksella, jota järjestetään sekä verkko-opetuksena että lähiopetuksena Valkeakosken kampuksella elokuun lopusta toukokuun alkuun. Lähiopetusta järjestetään yleensä perjantai-iltaisin sekä lauantaisin, ei kuitenkaan jokaisena viikkona. Itsenäisen työskentelyn ja lähiopetuksen lisäksi opintoihisi kuuluu ryhmätyöskentelyä ja kehittämisprojekteja.
Seuraavat toteutukset
Hakeminen
Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa ammattikorkeakoulujen yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi.
Pääsyvaatimuksena koulutukseen on ammattikorkeakoulujen yleinen hakukelpoisuus ja kaksi vuotta vähintään 18-vuotiaana hankittua työkokemusta.
Tutkinto / todistus
Insinööri (AMK)
Ota yhteyttä
Hämeen ammattikorkeakoulusta löydät kolme eri opiskelutapaa
Hämeen ammattikorkeakoulu (HAMK) on oppimis- ja tutkimusyhteisö tekijöille, jotka haluavat muuttaa maailmaa. Meitä on noin 9 000 biotalouden, hyvinvoinnin, koulutuksen, liiketoiminnan, muotoilun ja teknologian tulevaisuuden tekijää. Toimimme seitsemällä kampuksella Kanta-Hämeen ja Etelä-Pirkanmaan alueella, verkossa ja kansainvälisesti. Opiskelijoille, henkilöstölle ja yhteistyökumppaneillemme...
Lue lisää oppilaitoksesta Hämeen ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä