Elektroniikka - Elektroniikkakoulutus, Insinööri, Elektroniikkainsinööri -aiheisista koulutuksista lisätietoa alla:
Elektroniikka-alan uusiutumiseksi ja uusien ideoiden saamiseksi markkinoille tarvitaan yhä enemmän ammattitaitoisia osaajia sekä nyt että tulevaisuudessa. Huolimatta minkä koulutustyypin valitset, tulet saamaan työelämää varten tarvittavat perustaidot.
Elektroniikkakoulutuksen saanut voi suunnitella elektronisia laitteita ja järjestelmiä sekä niiden tuotantoprosesseja ja valmistustekniikoita. Muita mahdollisia töitä ovat muun muassa ohjelmointi, testaus, laadunvarmistus ja kaupalliset tehtävät. Elektroniikassa kouluttautunut voi työskennellä esimerkiksi elektroniikka- ja tietoliikennealan laitteita valmistavassa yrityksessä, suunnittelutoimistossa, tietoliikenneoperaattorin palveluksessa tai telealan yrityksessä.
Elektroniikkakoulutus ammattikorkeakoulussa voi olla hyvä vaihtoehto sinulle joka haluat suorittaa käytännönläheisen tutkinnon. Ammattikorkeakouluissa voi suorittaa tekniikan ammattikorkeakoulututkinnon (Insinööri) suuntautumisvaihtoehtona elektroniikka. Tutkinnolla työskennellään mm. suunnittelu-, kehitys- ja esimiestehtävissä. Opinnot kestävät 4 vuotta ja antavat opiskelijalle sellaiset teoreettiset ja käytännölliset valmiudet, että hän suoriutuu elektroniikkaa sisältävien laitteiden suunnittelun ja tuotekehityksen työtehtävistä elinkeinoelämän vaatimusten mukaisesti.
Aikuiskoulutus tai etäopiskelu?
Yksi mahdollinen koulutusmuoto elektroniikan opiskeluun on aikuiskoulutus. Elektroniikkakoulutus etäopiskeluna voi olla hyvä vaihtoehto sinulla joka et halua muuttaa kotiseudultasi.
Työllisyystilanne
Tällä hetkellä elektroniikkainsinöörien työllisyystilanne on hyvä ja tulevina vuosina todennäköisesti varsinkin pätevistä elektroniikkasuunnittelijoista on pulaa Suomessa. Avainasemassa oman työllistymisen kannalta on alalla vaadittavien taitojen hyvä hallinta, joka edellyttää aktiivista opiskelua ja jatkuvaa kehittymistä. Elektroniikka- ja sähköteollisuus on teknologiateollisuuden naisvaltaisin ala kertoen alan sopivuudesta myös naisille.
Onnea opintoihisi!