Insinööri (AMK) | Sähkö- ja automaatiotekniikka | päivätoteutus
-
AMK-tutkinnot, päiväopinnot
-
Pori
Insinööri (AMK) | Konetekniikka | päivätoteutus
-
AMK-tutkinnot, päiväopinnot
-
Pori
Koneet / Teollisuus -aiheisista koulutuksista lisätietoa alla:
Teollisuuden edellytyksenä ovat teollisuustuotannossa tarvittavat tuotannontekijät, joita ovat pääoma, raaka-aineet, energia, työntekijät markkinat ja liikenneyhteydet. Teollisuus jalostaa alkutuotannon jalostuskelpoisia luonnonvaroja ihmiselle aineellista hyötyä tuottavaan muotoon.
Teollisuuden aloja
- Elektroniikka- ja sähköteollisuus
- Graafinen teollisuus
- Juomateollisuus
- Kaivannaisteollisuus
- Kemiallinen metsäteollisuus
- Kone- ja metallituoteteollisuusKylmäala
- Leipomoteollisuus
- Lihateollisuus
- Meijeriteollisuus
- Metallien jalostus
- Peruselintarviketeollisuus
- Puutuoteteollisuus
Insinööri, metalli- ja terästeollisuus
Tekniikanalan koulutuksen saaneet metallien jalostusteollisuudessa työskentelevät insinöörit voivat työskennellä monissa eri tuotannon asiantuntijatehtävissä sekä johtotehtävissä. Insinöörin työnkuvaan voi kuulua esimerkiksi osa- ja tuotesuunnittelu, käytön johto- ja valvontatyö, tuotantotekniikan suunnittelu tai laadunvalvonta- ja tarkastustyö.
Metallien jalostusteollisuudessa toimivien insinöörien ammattinimikkeitä voivat olla projektipäällikkö, projekti-insinööri, tuotantoinsinööri, tuotantopäällikkö, työntutkimusinsinööri tai myynti-insinööri. Työpaikat vaihtelevat aina terästeollisuudesta, valimoteollisuudesta ja värimetalliteollisuudesta kone- ja metalliteollisuuteen.
Insinööri, graafinen teollisuus
Graafisella alalla työskentelevien insinöörien toimenkuvaan voi kuulua esimerkiksi asiakaspalvelu, markkinointi, myynti, digitaalinen painaminen, monikanavajulkaisu sekä julkaisutoiminta. Esimerkkejä tekniikanalan koulutuksen saaneen graafisessa teollisuudessa työskentelevän insinöörin ammattinimikkeistä ovat tuotantoinsinööri, tuotantojohtaja, kehityspäällikkö, tuotantopäällikkö ja käyttöinsinööri.