Etsi koulutusta 👉

UKK – Ammatilliset oppilaitokset

Täältä löydät sivustomme muiden käyttäjien lähettämiä ammatillisiin oppilaitoksiin liittyviä kysymyksiä, joihin olemme parhaamme mukaan vastanneet. Jos et löydä vastausta sinua askarruttavaan pulmaan, voit lähettää meille uuden kysymyksen.

 

Etsi

Aihealue

Kysymyksiä

Viimeisimmät kysymykset aiheesta: UKK – Ammatilliset oppilaitokset

Lähihoitajan opinnot
Hei!

Olen 41 vuotias ja haluaisin kokonaan uuden ammatin itselleni. Olen työskennellyt viimeiset 8 vuotta laitoshuoltajana.

Minua kiinnostaa lähihoitaja opinnot, mutta mieltäni askarruttaa lääkelaskennat..
matematiikka ei vaan ole minun juttuni. saako niihin minkälaista opastusta koulussa? Millaiset haastattelut on kouluun?
Pitääkö koulutukseen mennessä olla jo selvillä mihin sitten erikostuu?

Terveisin Tiina
Vastaus

Hei Tiina

Suosittelisin, että lukisit lisää juuri sinua kiinnostavan oppilaitoksen järjestämästä koulutuksesta täältä - Lähihoitajakoulutus. Pääset lukemaan lisää klikkaamalla koulutuksen nimeä. Tämän jälkeen löydät yhteydenottopyyntölomakkeen sivun alareunasta - täyttämällä lomakkeen, lähtee kysymyksesi automaattisesti suoraan ko. koulutuksesta vastaavalle henkilölle, joka osaa antaa parhaat vastaukset kysymyksiisi. Oppilaitoksesta otetaan siten suoraan sinuun yhteyttä pyytämälläsi tavalla, meilitse tai puhelimitse.

Henkilökohtaisesti olen vakuuttunut, että tulet pärjäämään myös koulutuksen matemaattisten osa-alueiden kanssa. Oppilaitoksesta saat varmasti tukea ja opastusta! Haastattelukysymys kannattaa myöskin esittää suoraan oppilaitokselle.

Onnea opintoihisi!

Sosiaali- ja terveysalan jatkokoulutusmahdollisuudet
Hei! Mitä jatkokoulutusmahdollisuuksia mahtaisi minulle löytyä. Alla on yo-pohjainen päivähoitajatutkinto vuodelta -93 , lähinnä olen miettinyt,että mikä olisi hyvä jatkokoulutus tälle pohjalle. Aikanaan muistan,että suunnittelin jatkoa sosiaaliohjaajan työhön,mutta mikä mahtaa olla tilanne tänä päivänä..?? terv. Sanna.S.
Vastaus

Hei Sanna!

Kiitos kysymyksestä!

Jatkokoulutumahdollisuuksia sinulla on monia! Valinta riippuu paljolti siitä, mihin haluat suuntautua, kuinka kauan opiskella ja missä.

Sosiaali- ja terveysalaa voit opiskella sekä ammattikorkeakoulussa että yliopistossa.

Sosiaalityötä voit opiskella kuudessa yliopistossa Suomessa. Yliopistosta valmistutaan sosiaalityöntekijöiksi. Sosiaalityöntekijät työskentelevät asiantuntijatehtävissä muun muassa sosiaalitoimistoissa, vanhustyössä, lastenkodeissa, päiväkodeissa, kouluissa, terveydenhuollossa, kehitysvammaisten palvelulaitoksissa, perheneuvoloissa, päihdehuollossa, kuntouttavassa työtoiminnassa sekä projekti- ja järjestötehtävissä. Yliopistosta valmistuu kandidaatteja (3 vuotta) sekä maistereita (5 vuotta).

Sosionomiksi valmistut ammattikorkeakoulusta. Sosionomi on 210 opintopisteen laajuinen ammattikorkeakoulututkinto ja sen voi suorittaa useissa ammattikorkeakouluissa myös aikuiskoulutuksen puolella. Suuntautumisvaihtoehtoja ovat esimerkiksi lapsi- ja nuorisotyö sekä sosiaali- ja terveysalan kehittäminen ja johtaminen. Opinnot kestävät 1,5-3 vuotta, riippuen koulutusohjelmasta.

Toinen vaihtoehtosi on suuntautua lukemaan kasvatustieteitä. Kasvatustieteitä opiskellessasi koulutusmahdollisuuksia onkin monia! Esimerkiksi opiskellessasi yliopistossa, voit suuntautua opiskelemaan esim. lastentarhanopettajaksi tai luokanopettajaksi. Kasvatustieteitä voi toki opiskella myös kansanopistossa, ammatillisissa oppilaitoksissa ja ammattikorkeakoulussa! Mahdollisuuksi on siis monia, kaikki riippuu siitä, millaiseen työhön haluat suuntautua. :)

 

Tsemppiä jatkokoulutuksen valintaan!

Hammashoitajakoulu
Hammashoitajakoulu
Vastaus

Hei!

Tutustu hammashuollon alan koulutuksiin täällä.

Lisää tietoa saat täyttämällä kunkin esittelyn yhteydessä olevan yhteydenottopyynnön. Onnea opintoihisi!

Kokin jatkokoulutus
Mitä eroa on apukokilla, keittiömestarilla, pääkokilla jne. eli mikä on kokin "jatkokoulutustasot"? Missä järjestyksessä ne menevät?
Vastaus

Kokki on suorittanut hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinnon.
Tästä voi jatkaa opintojaan joko suorittamalla ammatti- ja erikoisammattitutkintoja ammatillisissa oppilaitoksissa tai kouluttautumalla keittiömestariksi ammattikorkeakoulussa.

Keittiömestari on ravintolakeittiön esimiehen ammattinimike ja taustalla voi olla esimerkiksi ruoanvalmistukseen suuntautuneen restonomin amk-tutkinto.

Ravintola- ja cateringalan ammattitutkintoja:

Ravintola- ja cateringalan erikoisammattitutkintoja:

  • Dieettikokin eat
  • Hotelli-, ravintola- ja suurtalousesimiehen eat
  • Ruokamestarin eat

Näin ollen kokin jatkokouluksia ei voi mielestäni asettaa järjestykseen. Poikkeuksena on keittiömestari, joka on esimiestehtävissä.

Ensihoitajan koulutus
Onko tammikuulla alkamassa ensihoidon erikoistumisopintoja aikuisopintoina kuten viime tammikuussa oli?
Vastaus

Moi,

Kiitos kysymyksestäsi! Onko sinulla jokin tietty koulutus/oppilaitos mielessä? Siinä tapauksessa suosittelisin sinua ottamaan suoraan yhteyttä oppilaitokseen, ja kysymään milloin kyseinen koulutus seuraavan kerran alkaa.

Onnea opintoihisi!

Erityisopettajan koulutus
Millä pohjakoulutuksella voi hakea eirtyisopettajan koulutukseen?
Vastaus

Hei!

Tietyt ammattikorkeakoulut (esim. Haaga-Helia) järjestävät Ammatillisen eristyisopettajan koulutusta, jonka voi suorittaa 1½ vuodessa. Ammattikorkeakouluun käy pohjakoulutukseksi lukio, ammatillinen koulutus tai näitä vastaavat ulkomaiset opinnot.

Myös tietyt yliopistot, kuten Jyväskylän yliopisto, järjestävät erillisiä erityisopettajan opintoja. Yliopistojen pohjakoulutusvaatimukset löydät täältä.

Lisäksi monet kansanopistot järjestävät esimerkiksi Lasten ja nuorten erityisohjaajan koulutusta.

Toivottavasti sait apua näistä vastauksista. Onnea opintoihisi!

Pääsykokeiden pisterajat
Mistä löytyy pääsykokeisiin pääsyn pisterajat, jotta tietää kannattaako edes hakea.
Vastaus

Hei,

Tietoa hakemisesta ja pääsykokeista saat suoraan oppilaitosten kotisivuilta. Katso oppilaitoksen kotisivulta miten pisterajat on esitetty sinua kiinnostavassa oppilaitoksessa. Jos tietoa ei ole julkaistu verkkosivuilla voit soittaa oppilaitokseen ja varmistaa asian. Pisterajat vaihtelevat kuitenkin vuodesta toiseen.

Voit halutessasi samalla myös kysyä oppilaitoksesta jos he ovat julkaisseet aikaisempien vuosien pääsykoetehtäviä. Voisit tällöin treenata kokeisiin vanhojen tehtävien avulla. Muista kuitenkin, että pääsykoetehtävät ovat joka vuosi erilaiset.

Liiketaloutta ulkosuomalaisille
Haluan opiskella kauppatiedettä tai liiketaloutta. Onko se mahdollista kun minulla on normaali suomen kieli, mutta olen 6 vuotta opiskellut omassa maassani ja tällä hetkellä olen opiskellut Suomessa 2 vuotta eikä minulla ole suomalaista peruskoulutodistusta?
Vastaus

Hei,

Studentumin hakukoneelta voit tutustua kauppatieteen ja liiketalouden koulutuksiin.

Ammatillista peruskoulutusta, merkonomin koulutusta, järjestetään ammatillisissa oppilaitoksissa. Ammattikorkeakoulut järjestävät tradenomin koulutusta ja yliopistoissa voi opiskella ekonomiksi. Tämän lisäksi alaa voi opiskella kauppaopistoissa ja kauppakorkeakouluissa.

Peruskoulupohjalta voit hakea merkonomin koulutukseen, eli ammatilliseen koulutukseen. Kysy kuitenkin sinua kiinnostavasta tai sinua lähinnä olevasta oppilaitoksesta hakemisesta, eli mitkä mahdollisuudet sinulla on hakea koulutukseen tai mitä sinun tulee tehdä parantaaksesi hakumahdollisuuksiasi. Jos olet suorittanut lukion tai jo jonkin tutkinnon kotimaassasi voit hakea myös ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Ota tällöinkin vielä yhteyttä oppilaitokseen ennen hakemuksen lähettämistä kysyäksesi hakemisesta ja mahdollisuuksistasi lisää.

Voit tarvittaessa osallistua myös esim. joidenkin kansanopistojen järjestämään maahanmuuttajakoulutukseen. Maahanmuuttajakoulutukset ovat tarkoitettu parantamaan suomen kielen taitoa ja parantamaan mahdollisuutta ammatilliseen koulutukseen hakeutumiseen. Katso esim. Jaakkimaan opiston linja.

Helsingin Liikemiesten Kauppaopisto järjestää erityisesti liiketalouden opintoihin valmentavaa koulutusta maahanmuuttajille. Tämä linja voisi olla sinulle hyödyllinen. Maahanmuuttajakoulutuksia löydät lisää myös Studentumin hakukoneelta.

Tanssin opiskelu
Minne kannattaisi mennä opiskelemaan tanssia?
Vastaus

Hei,

Tanssia voi opiskella ainakin yksityisissä tanssikouluissa ja kansanopistojen tanssilinjoilla. Myös jotkin korkeakoulut tarjoavat tanssin opetusta, kuten Oopperan balettikoulu, Balettakademi Tukholmassa ja Musikhochschule-koulut Saksassa.

Suomessa on paljon yksityisiä tanssikouluja, joissa voi harrastaa tanssia, mutta joissakin voi suorittaa myös tanssin perusoppimäärän. Tällöin koulu tarjoaa myös hieman teoriatunteja mm. tanssin historiasta. Tanssikoulujen tasoissa on paljon eroja, joten tutustu huolella koulujen verkkosivuihin ja opettajiin. Jos mahdollista, niin käy myös yksittäisillä koetunneilla.

Studentumin hakukoneelta löydät myös tanssin opintoja.

Tanssin iloa!

Laboratorioanalyytikko
Hei. Opiskelen oppisopimuksella lähihoitajaksi ja valmistun ensi vuonna. Työskentelen jonkin verran myös näytteenotossa ja haluaisinkin opiskella lisää laboratorioalaa. Olen aikuinen perheellinen alanvaihtaja ja minulla on vakituinen hyvä työpaikka, joten haluaisin tietää onko mahdollista opiskella laboratorioanalyytikoksi osa-aikaisesti työn ohella? Vai onko opiskelu kokopäiväistä viitenä päivänä viikossa? Asun porissa joten matkaakin on jonkin verran. Kiitos paljon vastauksesta:)Terv.innokas opiskelija
Vastaus

Hei,

hienoa, että haluat jatkokouluttautua!

Laboratorioalan perustutkintoa Lounais-Suomessa tarjoavat seuraavat oppilaitokset:

  •          WinNova, Pori
  •          Pirkanmaan ammattiopisto, Koivistontien toimipiste
  •          Luksia Länsi-Uudenmaan ammattiopisto, Lohja, Toivonkatu
  •          Turun ammatti-instituutti - Åbo yrkesinstitut, Tekniikka, Juhannuskukkulan koulutalo
  • Laboratorioanalyytikoksi opiskellaan ammattikorkeakoulussa. Syksyllä alkavia aikuiskoulutuksia tarjoaa kaksi ammattikorkeakoulua:

  •          Oulun seudun ammattikorkeakoulu, Tekniikan yksikkö
  •          Metropolia Ammattikorkeakoulu, tekniikka, Helsinki
  • Oppilaitosten suunnitelmat aikuiskoulutuksen osalta vaihtelevat, joten ota yhteyttä suoraan oppilaitokseen saadaksesi ajankohtaista tietoa aikataluluista ja mahdollisuudesta opiskella etänä.

    Terv. Studentum.fi

    Näyttää 1-10 kysymystä 15 tuloksesta
    1
    2

    Mainokset