Etsi koulutusta 👉

FAQ - Akateemiset opinnot

Täältä löydät sivustomme muiden käyttäjien lähettämiä kysymyksiä, joihin olemme parhaamme mukaan vastanneet. Vastaukset on jaoteltu eri teemojen alle, jotta sinun on helppo löytää etsimäsi. Jos et löydä vastausta sinua askarruttavaan pulmaan, voit lähettää meille uuden kysymyksen.
 

Etsi

Aihealue

Kysymyksiä

Viimeisimmät kysymykset aiheesta: FAQ - Akateemiset opinnot

Sosiaali- ja terveysalan jatkokoulutusmahdollisuudet
Hei! Mitä jatkokoulutusmahdollisuuksia mahtaisi minulle löytyä. Alla on yo-pohjainen päivähoitajatutkinto vuodelta -93 , lähinnä olen miettinyt,että mikä olisi hyvä jatkokoulutus tälle pohjalle. Aikanaan muistan,että suunnittelin jatkoa sosiaaliohjaajan työhön,mutta mikä mahtaa olla tilanne tänä päivänä..?? terv. Sanna.S.
Vastaus

Hei Sanna!

Kiitos kysymyksestä!

Jatkokoulutumahdollisuuksia sinulla on monia! Valinta riippuu paljolti siitä, mihin haluat suuntautua, kuinka kauan opiskella ja missä.

Sosiaali- ja terveysalaa voit opiskella sekä ammattikorkeakoulussa että yliopistossa.

Sosiaalityötä voit opiskella kuudessa yliopistossa Suomessa. Yliopistosta valmistutaan sosiaalityöntekijöiksi. Sosiaalityöntekijät työskentelevät asiantuntijatehtävissä muun muassa sosiaalitoimistoissa, vanhustyössä, lastenkodeissa, päiväkodeissa, kouluissa, terveydenhuollossa, kehitysvammaisten palvelulaitoksissa, perheneuvoloissa, päihdehuollossa, kuntouttavassa työtoiminnassa sekä projekti- ja järjestötehtävissä. Yliopistosta valmistuu kandidaatteja (3 vuotta) sekä maistereita (5 vuotta).

Sosionomiksi valmistut ammattikorkeakoulusta. Sosionomi on 210 opintopisteen laajuinen ammattikorkeakoulututkinto ja sen voi suorittaa useissa ammattikorkeakouluissa myös aikuiskoulutuksen puolella. Suuntautumisvaihtoehtoja ovat esimerkiksi lapsi- ja nuorisotyö sekä sosiaali- ja terveysalan kehittäminen ja johtaminen. Opinnot kestävät 1,5-3 vuotta, riippuen koulutusohjelmasta.

Toinen vaihtoehtosi on suuntautua lukemaan kasvatustieteitä. Kasvatustieteitä opiskellessasi koulutusmahdollisuuksia onkin monia! Esimerkiksi opiskellessasi yliopistossa, voit suuntautua opiskelemaan esim. lastentarhanopettajaksi tai luokanopettajaksi. Kasvatustieteitä voi toki opiskella myös kansanopistossa, ammatillisissa oppilaitoksissa ja ammattikorkeakoulussa! Mahdollisuuksi on siis monia, kaikki riippuu siitä, millaiseen työhön haluat suuntautua. :)

 

Tsemppiä jatkokoulutuksen valintaan!

Hammashoitajakoulu
Hammashoitajakoulu
Vastaus

Hei!

Tutustu hammashuollon alan koulutuksiin täällä.

Lisää tietoa saat täyttämällä kunkin esittelyn yhteydessä olevan yhteydenottopyynnön. Onnea opintoihisi!

Erityisopettajan koulutus
Millä pohjakoulutuksella voi hakea eirtyisopettajan koulutukseen?
Vastaus

Hei!

Tietyt ammattikorkeakoulut (esim. Haaga-Helia) järjestävät Ammatillisen eristyisopettajan koulutusta, jonka voi suorittaa 1½ vuodessa. Ammattikorkeakouluun käy pohjakoulutukseksi lukio, ammatillinen koulutus tai näitä vastaavat ulkomaiset opinnot.

Myös tietyt yliopistot, kuten Jyväskylän yliopisto, järjestävät erillisiä erityisopettajan opintoja. Yliopistojen pohjakoulutusvaatimukset löydät täältä.

Lisäksi monet kansanopistot järjestävät esimerkiksi Lasten ja nuorten erityisohjaajan koulutusta.

Toivottavasti sait apua näistä vastauksista. Onnea opintoihisi!

Pääsykokeiden pisterajat
Mistä löytyy pääsykokeisiin pääsyn pisterajat, jotta tietää kannattaako edes hakea.
Vastaus

Hei,

Tietoa hakemisesta ja pääsykokeista saat suoraan oppilaitosten kotisivuilta. Katso oppilaitoksen kotisivulta miten pisterajat on esitetty sinua kiinnostavassa oppilaitoksessa. Jos tietoa ei ole julkaistu verkkosivuilla voit soittaa oppilaitokseen ja varmistaa asian. Pisterajat vaihtelevat kuitenkin vuodesta toiseen.

Voit halutessasi samalla myös kysyä oppilaitoksesta jos he ovat julkaisseet aikaisempien vuosien pääsykoetehtäviä. Voisit tällöin treenata kokeisiin vanhojen tehtävien avulla. Muista kuitenkin, että pääsykoetehtävät ovat joka vuosi erilaiset.

Opinnot ja armeija
Miten pitää menetellä, jos tulee hyväksytyksi oppilaitokseen ja haluaa käydä armeijan ennen opintojen aloittamista? Haluan ottaa opiskelupaikan vastaan, mutta koska armeija on pakko hoitaa pois alta niin voin aloittaa opinnot vasta seuraavana syksynä.Siis, voiko armeijan vuoksi saada opintojen aloitukseen vuoden lykkäyksen niin ettei taas tarvitse seuraavana vuonna pyrkiä samaan paikkaan uudelleen.
Vastaus

Hei,

Oletettavasti saat lykkäystä opintojen aloittamiseen armeijan takia. Eli voisit ottaa opiskelupaikan vastaan, mutta aloittaa opinnot vasta armeijan jälkeen. Ota vielä yhteyttä oppilaitokseen, josta sait opiskelupaikan ja varmista että opintojen aloittaminen myöhemmin onnistuu sekä miten ilmoittaudut poissaolevaksi opiskelijaksi armeijan ajaksi. Onnea opiskelupaikan saannista!

Lukio ja opinnot englanniksi
Mistä kouluista costaricalaisen mieheni on mahdollista saada koulutuspaikka? Hän puhuu espanjaa ja englantia mutta ei suomea? Lukion hän on käynyt puoliksi kotimaassaan, joten olisiko mahdollista käydä täällä englanninkielellä lukio loppuun? Vai millaisia vaihtoehtoja on tarjolla? Hän on kiinnostunut kauppatieteistä ja markkinoinnista.
Vastaus

Hei,

Täysin englanninkielistä lukio-opetusta järjestetään IB-lukioissa, joita on maassamme 16. Voit ottaa yhteyttä paikkakuntaasi lähinnä olevaan IB-lukioon ja keskustella lukio-opintojen jatkamisesta Suomessa. Katso esim. Joensuun lyseon lukion IB-linjan esittely. Suomessa toimivat IB-lukiot ovat listattuna mm. Wikipediassa: http://fi.wikipedia.org/wiki/International_Baccalaureate

Useat ammattikorkeakoulut tarjoavat liiketalouden ja markkinoinnin opintoja englanniksi ja myös yliopistot tarjoavat kauppatieteiden opintoja englanniksi, joten opiskeluvaihtoehtoja onneksi löytyy. Etsi lisää englanninkielisiä opintolinjoja myös internetistä.

Graafinen suunnittelu
Hei!Minua kiinnostaa Graafisen suunnittelun aikuisopiskelu pääkaupunkiseudulla. Minulla on kokemusta opiskelun saralla kuvataiteista sekä media-alan osaamista jonkin verran. Minkälaisia mahdollisuuksia minulla on ja koska opiskelut alkavat?Vasta kevään yhteishaussako?
Vastaus

Graafisen suunnittelun koulutus sisältää teoriaa kuvallisesta ilmaisusta ja ajattelusta, tietoa graafisen teollisuuden tuotantoprosesseista, niiden valmisteluun käytettävistä tietokoneohjelmista, käytännön työskentelyä taideaineissa ja soveltavissa ammattiaineissa sekä perustietoa kaupallisesta toiminnasta. Varsinaista pohjatietämystä tai -taitoja ei opiskelua aloittaessa tarvita, joskin alaan perehtyneisyys on toki hyödyksi ennen opiskelujen aloittamista. Alalle hakeutuvalta odotetaan kuitenkin luovuutta, visualisointikykyä ja taiteellista lahjakkuutta.

Graafista suunnittelua Etelä-Suomessa voit opiskella ainakin seuraavissa ammattikorkeakouluissa:

Yliopistoista ainakin Aalto-yliopisto tarjoaa graafisen suunnittelun koulutusohjelman.

Hakukelpoisuus selviää parhaiten kun tutustut erikseen jokaisen oppilaitoksen hakukriteereihin. Graafisen suunnittelun koulutusohjelmaan haettaessa on vaatimuksena ennakkotehtävien tekeminen.

Onnea pääsykokeisiin!

Kelan tukea opiskeluun?
Hei! Olen ajatellut aloiuttaa opiskelemaan oppisopimuksella, onko minun mahdollista saada opintotukea tähän oppisopimusopiskeluun? Ja jos ei niin mihin opintoihin sitä sitten voi saada?

/Ninni
Vastaus

Hei Ninni!

Kela ei myönnä opintotukea oppisopimuksella opiskeluun.

Kelalta voi saada opintotukea peruskoulun jälkeisiin päätoimisiin opintoihin, jotka kestävät vähintään kaksi kuukautta. Jotta opintotuen jatkaminen olisi mahdollista on sinun myös edistyttävä opinnoissasi riittävästi.

Opintotukea on mahdollsita saada niin toisen asteen opintoihin kuin korkeakouluopintoihin sekä työharjoitteluun ja työssäoppimiseen joka kuuluu koulutukseen osana tutkintoa.

Tarkempia tietoja opintotuesta saadaksesi suosittelen että otat suoraan yhteyttä kelaan. Onnea opintoihisi!

Aikuiskoulutuksen täydennyshaku
Hei! Kyselen mahdollisista peruutuspaikoista syksyllä alkaviin opintoihin myöskin aikusikoulutuksen puolelta.
Vastaus

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi! Ammattikorkeakoulujen täydennyshaku on elokuussa, jolloin voit hakea kaikkiin syksyllä alkaviin AMK -koulutusohjelmiin, joissa on vielä tilaa. Jokainen oppilaitos julkaisee omat täydennyshaussa mukana olevat koulutusohjelmat kotisivuillaan, joten mitään yhteistä sivua niistä ei ole. Ammatilliseen aikuiskoulutukseen ei ole yhtenäistä täydennyshakua, vaan niihin voi yleensä hakea ympäri vuoden. Etenkin kun on kyse oppisopimuskoulutuksista.

Mieti ensin, mihin oppilaitokseen haluat hakea ja ota selvää mitä koulutuksia heillä on täydennyshaussa.

Mukavaa kesää ja onnea opintoihisi!

Yhden opiskelupaikan sääntö
Hei,

Opiskelen tällä hetkellä ammattikorkeakoulussa. Aloitin opiskeluni syksyllä 2009. Olen nyt hakenut yliopistoon. Jos pääsen yliopistoon, voinko ottaa vastaan opiskelupaikan? Miksi tällainen yhden korkeakoulupaikan sääntö on ylipäänsä olemassa?

-Aaro
Vastaus

Moi Aaro,

Sääntö on olemassa, koska sen avulla halutaan varmistaa mahdollisimman monen hakijan pääseminen haluamaansa koulutukseen. Syksystä 2010 alkaen (1.elokuuta)  yhden paikan säännös muuttuu lukukausikohtaiseksi eli opiskelijaksi hyväksytty voi ottaa vastaan vain yhden korkeakoulututkintoon johtavan opiskelupaikan saman lukukauden aikana alkavista opinnoista. Toisin sanoen säännös ei estä ottamasta vastaan toista korkeakoulututkintoon johtavaa opiskelupaikkaa jonain muuna lukukautena alkavasta koulutuksesta.

Yhden korkeakoulupaikan säännös rajoittaa korkeakoulupaikan vastaanottamista ainoastaan samana lukuvuonna. Eli, voit ottaa vastaan korkeakoulupaikan sekä keväällä 2010 että syksyllä 2010 alkavista koulutuksista. Kyseessä ovat eri lukuvuosina alkavat koulutukset.

Onnea opintoihisi!

Näyttää 1-10 kysymystä 12 tuloksesta
1
2

Mainokset