Etsi koulutusta 👉
AMK-tutkinnot, monimuoto-opinnot

Restonomi (AMK) | verkkopainotteinen monimuotototeutus

Seinäjoen ammattikorkeakoulu, paikassa Seinäjoki
Pituus
3,5 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
tammikuu 2025 katso lisätiedot
Hakuaika
Hakuaika: Syksyn yhteishaku (28.8.–11.9.2024)
Toteutustapa
Monimuotototeutus
Pituus
3,5 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
tammikuu 2025 katso lisätiedot
Hakuaika
Hakuaika: Syksyn yhteishaku (28.8.–11.9.2024)
Toteutustapa
Monimuotototeutus

Restonomi (AMK) | verkkopainotteinen monimuotototeutus

Restonomi on palveluliiketoiminnan kehittäjä. SeAMKin restonomi on moniosaaja, joka toimii asiantuntija- ja johtotehtävissä palvelu- ja ruoka-alojen yrityksissä, elintarviketeollisuudessa ja itsenäisinä yrittäjinä. Restonomin työssä korostuvat mm. palvelumuotoilun, digitalisaation, kansainvälisyyden, ruokakasvatuksen ja viestinnän taidot.

Opinto-ohjelmasta voi rakentaa hyvin yksilöllisen. Opinnoissa voi valita ruokatuotannon kehittämiseen, ruokakasvatukseen ja hyvinvoinnin edistämiseen sekä matkailuun ja elämystuotantoon liittyviä opintoja. Opintoihin voi lisäksi sisällyttää esimerkiksi yrittäjyys- ja kieliopintoja sekä erilaisia työelämäprojekteja.

Restonomi huomioi kuluttajan tarpeet ja kantaa yhteiskunnallista ja ekologista vastuuta esimerkiksi työskentelemällä ruokahävikin vähentämiseksi. Tavallisimpia työllistäjiä ovat ravintoloiden, henkilöstöravintoloiden ja julkisen sektorin keittiöiden (esim. koulut ja sairaalat) asiantuntija- ja johtotehtävät. SeAMKista valmistuneita restonomeja työskentelee myös henkilöstörekrytoinnin, matkailu- ja elämysteollisuuden, kuluttajapalvelun, myynnin ja tuotekehityksen tehtävissä.

SeAMKissa on Suomessa ainutlaatuinen ruoka-alan osaamiskeskittymä. Restonomin opinnoissa luodaankin katsaus koko ruokajärjestelmään: ravitsemispalvelujen lisäksi maatalouteen, elintarviketeollisuuteen sekä kuluttajan näkökulmaan.

Verkkopainotteinen monimuotototeutus Restonomi (AMK) -koulutuksessa

Verkkopainotteisessa monimuotototeutuksessa suurin osa opinnoista opiskellaan etänä verkon kautta. Verkko-opetus voi tapahtua etukäteen määriteltynä ajankohtana (etäopetus) tai opiskelija voi opintojaksosta riippuen opiskella verkossa itsenäisesti. Opiskelu verkkopainotteisessa monimuotototeutuksessa edellyttää hyvää ajankäytön hallintaa, itseohjautuvuutta ja valmiutta itsenäiseen opiskeluun. Etäopetus edellyttää opiskelijalta aktiivista osallistumista, joten sille tulee varata oma aikansa. Lukujärjestykseen merkittyä opetusta järjestetään torstaista lauantaihin muutaman viikon välein. Näiden jaksojen välissä on itsenäistä opiskelua. Lisäksi opintoihin sisältyy työharjoittelua.

Monimuoto-opintojen toteutukseen vaikuttaa opiskelijan yksilöllinen tilanne ja aiempi osaaminen. Monimuoto-opinnot mahdollistavat uuden alan opiskelun tai alan vaihtamisen. Tutkinto on mahdollista suorittaa kokonaan etäopiskeluna, mikäli opiskelijalla on alan ammatillinen koulutus ja työpaikka. Mikäli ei ole aikasempaa osaamista tai alan työpaikkaa, tarjoamme mahdollisuuden suorittaa käytännönläheiset opinnot SeAMKin opetusravintola Prikassa ja muissa SeAMKin laboratorioissa sekä alan yhteistyöyritysten työelämäprojekteissa. Tarkempia tietoja saa opinto-ohjaajalta (ks. yhteystiedot alhaalla).

Tammikuussa 2025 aloittavalla restonomiryhmällä opetus alkaa viikolla 2 (7.-9.1.2025), jolloin aloittavan opiskelijan oletetaan läsnä. Muut kevään 2025 opetusjaksot ovat torstaista lauantaihin viikoilla 6, 10, 14 ja 17.

Erillishakujen (esim. avoimen väylä, siirtohaku) kautta valittujen opiskelijoiden monimuoto-opetus toteutuu henkilökohtaisen opintosuunnitelman mukaisesti.

Lähde: Opintopolku

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

tammikuu 2025

  • Monimuotototeutus
  • Seinäjoki
  • Hakuaika: Syksyn yhteishaku (28.8.–11.9.2024)

Hakeminen

Koulutukseen haetaan yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Restonomi (AMK)

Seinäjoen ammattikorkeakoulu
Kampusranta 11
60101 Seinäjoki

Seinäjoen ammattikorkeakoulussa kuulut yhteensä 5000 seamkilaisen joukkoon. SeAMKissa on vahva yhteisöllisyys ja me-henki. Vuorovaikutus opiskelijoiden ja henkilökunnan kesken on helppoa. Meillä on tekemisen meininki! Seinäjoen ammattikorkeakoulu (SeAMK) on kolmatta kertaa Suomen paras ammattikorkeakoulu valtakunnallisen valmistumisvaiheen opiskelijapalautekyselyn (AVOP) vuoden 2022 tuloksissa. Tämä todentaa hyvin...

Lue lisää oppilaitoksesta Seinäjoen ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu