Suodata
Yrittäjyys
Koulutustyyppi
Paikka
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
Näyttää 1-20 koulutusta 22 tuloksesta
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
Näyttää 1-20 koulutusta 22 tuloksesta
1
2
Mainokset

Suositut sijainnit

Opiskelijoiden kokemuksia alalla Yrittäjyys

Yrittäjyys

Yrittäjyys on mielenkiintoinen ja varteenotettava tapa itsensä työllistämiseen. Yrittäjältä vaaditaan kuitenkin paljon, joten kannattaa harkita tarkkaan yrittäjäksi ryhtymistä. Oman yrityksen pyörittäminen antaa ja ottaa, mutta mikäli tietyt ominaisuudet täyttyvät, oman työn turvaamisen kannalta yrittäjyys on hyvä vaihtoehto. Olisikin hyvä, että yrittäjäksi aikovalla olisi hallinnassa liiketaloudellista tietämystä sekä esimerkiksi markkinoinnin perusteet.

Opiskele yrittäjäksi!

Yrittäjäksi voi ryhtyä lähes kuka tahansa, mutta tullakseen yrittäjäksi on oltava hyvä liikeidea, ammattiosaamista, liiketoimiosaamista sekä tuntemusta kyseisestä toimialasta ja kilpailutilanteesta. Tarvittavan koulutuksen määrää yrittäjäksi aikovalle ei ole säädetty, mutta mitä enemmän koulutusta ja tietoa hänellä on sitä paremmat mahdollisuudet hänellä on menestyä.

Yrittäjille suunnattua koulutusta järjestävät muun muasssa seuraavat tahot:

  • Yliopistot, korkeakoulut, ammattikorkeakoulut
  • Aikuiskoulutuskeskukset
  • Ammatilliset oppilaitokset
  • Kehittämisyhtiö
  • Suomen Yrittäjä
  • TE-keskus
  • Uusyrityskeskus ensimetri
  • Yksityiset konsulttiyritykset

Henkilöille, jotka aikovat yrittäjäksi järjestetään paljon erilaisia koulutuksia sekä seminaareja. Koulutusta on tarjolla runsaasti yrittäjiksi aikoville, yrityksen perustamisen avuksi sekä yrityksen ylläpitoa varten. Koulutuksissa käydään usein myös läpi yrityksen rahoitukseen ja esimerkiksi markkinointiin liittyviä asioita. Yrittäjyyttä on siis hyvä opiskella ja asiantuntijoiden ammattitaitoa kannattaa käyttää hyväksi.

Suomessa yrittäjyyttä voi opiskella muun muassa Metropolia ammattikorkeakoulussa, Seinäjoen ammattikorkeakoulussa, Helsingin yliopistossa, Jyväskylän yliopistossa sekä Hanken Svenska Handelshögskolanissa.

Yrittäjänä työelämässä

Yrittäjällä ei ole kiinteää kuukausipalkkaa ja hän toimii erilaisen sosiaali- ja eläketurvan alaisuudessa kuin palkansaaja. Yrittäjä kantaa riskin ja vastuun yksin, henkilökohtaisesti, mikä vaatii yrittäjältä hyvää riskinotto- ja sietokykyä.

Yrittäminen tarjoaa riskien lisäksi myös mahdollisuuksia toteuttaa omia unelmiaan ja määrätä itse tekemisistään. Riskin vastapainoksi yrityksen menestyminen voi tarjota huomattavasti palkansaajaa suuremmat tulot. Yleisesti yrittäjät tekevät pidempiä työpäiviä kuin palkansaajat, mutta ovat työhönsä tyytyväisempiä.

Rahoituksen myötä yrittäjä voi menettää päätösvallan ja joutua työntekijän asemaan kantamastaan riskistä huolimatta. Rahoituksen on tarkoitus tarjota käyttöpääomaa, jolla katetaan yrityksen alkuvaiheen negatiivinen kassavirta. Usein käytetty työkalu yrityksen perustamisessa ja erityisesti rahoitusta haettaessa on liiketoimintasuunnitelma ja siihen liittyvät yrityslaskelmat.